spot_img

Maestrul Victor Rebengiuc, distins cu “BENE MERENTIS”, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Clasic de la Arad

În perioada 10 – 23 octombrie 2010, la Arad se va desfăşura ediţia a XVI-a a Festivalului Internaţional de Teatru Clasic, organizat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad, cu sprijinul Consiliului Local Municipal Arad şi al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional. Manifestare culturală de mare amploare, care marchează viaţa culturală din vestul ţării în fiecare toamnă, festivalul de la Arad se va bucura, în acest an, de prezenţa unor personalităţi de marcă ale culturii româneşti. La evenimentul care va marca deschiderea ediţiei din acest an fiind invitat şi ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, dl. Kelemen Hunor.

Începând cu acest an, organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru Clasic de la Arad vor acorda, la fiecare ediţie, DISTINCŢIA BENE MERENTIS, unei mari personalităţi a teatrului românesc. Prin acest gest, teatrul şi publicul arădean fac o reverenţă în faţa celor care îşi dedică întreaga viaţă artei teatrale româneşti şi care au devenit adevărate simboluri ale teatrului din ţara noastră.

Pentru acordarea primei DISTINCŢII BENE MERENTIS a fost constituit un juriu special, format din Valer Blidar – preşedintele Grupului ASTRA – ARIS – SIRV – TRISTAR, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ – rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu“ Arad, Rodica Tălmaciu – directorul Filarmonicii de Stat Arad, prof. univ. dr. Dumitru Şerban – preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România şi Laurian Oniga – directorul Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad. Membrii juriului au decis ca DISTINCŢIA BENE MERENTIS a Festivalului Internaţional de Teatru Clasic de la Arad să revină, în acest an, maestrului VICTOR REBENGIUC, domnia sa fiind astfel omagiat pentru profesionalismul şi dedicaţia sa dovedite de-a lungul unei cariere artistice impresionante.

DISTINCŢIA BENE MERENTIS va fi înmânată maestrului Victor Rebengiuc de cunoscutul om de afaceri Valer Blidar, domnia sa susţinând inclusiv din punct de vedere financiar acestă disctincţie, în nume personal. Astfel, dl. Valer Blidar devine un adevărat Mecena al artei teatrale româneşti, sprijinul domniei sale pentru această artă fiind întotdeauna necondiţionat şi venit din toată inima.

Programul FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL DE TEATRU CLASIC, EDIŢIA A XVI-A

Duminică, 10 octombrie 2010

Ora 19,00

Deschiderea oficială a festivalului – „Oranjeria castelului“

DECERNAREA DISTINCŢIEI BENE MERENTIS MAESTRULUI VICTOR REBENGIUC

„Festinul imperial“

Teatrul Karromato Praga / Republica Ceha

În colaborare cu Filarmonica de Stat Arad si Liceul de Arta „Sabin Dragoi“ Arad

Operă comică pentru marionete cu muzică live inspirată după opera „Der Schauspieldirektor“ de W. A. Mozart

Luni, 11 octombrie 2010

Ora 19,00

(pe scena Filarmonicii de Stat Arad)

Teatrul Naţional Bucureşti

„Dialoguri şi fantezii în jazz“

cu Ion Caramitru şi Johnny Răducanu

– reprezentaţie organizată în parteneriat cu Filarmonica de Stat Arad –

Marţi, 12 octombrie 2010

Ora 19,00

Teatrul Mic

„Doamna noastră din Pascagoula “

de Tennessee Williams

Regia artistică – Florin Fătulescu

Miercuri, 13 octombrie 2010

Ora 19,00

Teatrul Naţional Bucureşti

„Legenda Marelui Inchizitor“

de F. Dostoievski

Regia – Radu Penciulescu

Joi, 14 octombrie 2010– sala Studio

Ora 19,00

Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad

„Năpasta“

de I. L. Caragiale

Regia- Valentin Voicilă

Sâmbătă, 16 octombrie 2010– sala Studio

Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad

Ora 19,00

„Cerere în căsătorie“ – PREMIERA

de A. P. Cehov

Regia – Florin Covalciuc

Duminică, 17 octombrie 2010

Ora 19,00

Teatrul „Jokai“ Bekescsaba

„O scrisoare pierdută“

de  I. L. Caragiale

Regia – Laurian Oniga

Marţi, 19 octombrie 2010

Ora 19,00

Teatrul „Nottara“ Bucureşti

„Platonov“

de A. P. Cehov

Regia – Vlad Massaci

Miercuri, 20 octombrie 2010

Ora 19,00

Teatrul Naţional Chişinău

„Amorul dănţuie şi feste joacă“

după William Shakespeare

Regia – Alexandru Vasilache

Joi, 21 octombrie 2010

Ora 19,00

Teatrul Naţional Cluj

„Visul unei nopţi de vară“

de William Shakewspeare

Regia – Sorin Militaru

Vineri, 22 octombrie 2010

Ora 19,00

Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad

„Cântecul lebedei“

după A. P. Cehov

Regia – Mihai Măniuţiu

Sâmbătă, 23 octombrie 2010

Închiderea Festivalului Internaţional de Teatru Clasic

Deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru AMIFRAN

Spectacol în coproducţie TCIS Arad / Compania Teatrando La Roche sur Yon (Franţa) / AMIFRAN

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508