În perioada 14-15 august 2010, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (Complexul Național Muzeal Astra) va avea loc a doua ediţie a Târgului de Produse Tradiţionale “Slow Food”.
Consumatorii conștiincioși au decis: după succesul primei ediții desfășurate în luna iulie 2010, Târgul de Produse Tradiționale “Slow Food” revine pentru a doua oară la Sibiu! De data aceasta, evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile, între 14‐15 august 2010, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (Complexul Național Muzeal Astra), cu începere de la ora 10.00.
“Târgul de Produse Tradiționale Slow Food Sibiu”, organizat de către Asociația Județeană de Turism Sibiu și Fundația ADEPT Transilvania, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și al Complexului Național Muzeal ASTRA, va reprezenta o piață volantă de produse alimentare, vândute chiar de producători și fermieri. Organizatorii urmăresc dezvoltarea legăturii directe dintre consumatori și producători, prin permanentizarea evenimentelor de acest tip.
Crearea unei rețele de târguri cu produse tradiționale în marile orașe din România se încadrează în liniile obiectivelor propuse de către organizația internațională Slow Food, prin crearea unui mediu economic stabil pentru micii producători și prin educarea consumatorilor în ceea ce privește produsele tradiționale, locale și sănătoase. Slow Food a fost fondat în anul 1989 ca o replică la fast food‐uri și viața grăbită, la dispariția tradițiilor culinare locale și la interesul scăzut pentru mâncarea consumată, proveniența și gustul acesteia, și la modul în care alegerea alimentelor influențează lumea din jurul nostru.
Târgul “Slow Food” Sibiu se înscrie în proiectul dezvoltat de Fundația ADEPT Transilvania, de sprijinire a micilor fermieri, finanțat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei, prin intermediul Programului Norvegian de Cooperare pentru creştere economică şi dezvoltare sustenabilă în România.
Vizitatorii vor putea degusta și cumpăra specialități din carne, brânzeturi, gemuri, siropuri, ceaiuri și condimente, pâine de casă, dulciuri și alte bucate delicioase specifice Transilvaniei și vor putea participa la concursuri și jocuri interactive pe tot parcursul evenimentului.
Cei prezenți la târg vor putea să urmărească, totodată, și o demonstrație de preparare a tocăniței la ceaun!