La Editura Humanitas Fiction va apărea, în curând, volumul “Dracula, mortul viu” de Dacre Stoker şi Ian Holt, în colecţia “Thriller& Mystery”.
„Dracula, mortul viu” păstreză chintesenţa şi splendoarea gotică a romanului lui Bram Stoker. O continuare care a meritat să fie aşteptată 112 ani.“, a scris USA Today.
Au trecut 25 de ani de când Dracula a fost răpus în castelul lui din Transilvania. În acest răstimp, Mina şi Jonathan Harker au avut un fiu, Quincey, care visează o carieră artistică, încurajat de un misterios actor român. Doctorul Seward a căzut pradă dependenţei de morfină, Arthur Holmwood a lăsat furia şi resentimentele să-i macine viaţa, iar profesorul Van Helsing a ajuns un bătrân aparent inofensiv. Echilibrul precar al vieţilor lor, marcate de tragediile trecutului, este spulberat atunci când o mână ucigaşă începe să-i vâneze. Să fi înviat Dracula, însetat de răzbunare? Sau o forţă mult mai cumplită ameninţă să cotropească lumea, scufundând-o în întuneric? Străzile sumbre ale Londrei invadate de ceţuri devin scena unei neaşteptate şi sângeroase înfruntări finale.
Personajele celebre create de Bram Stoker îşi continuă cruciada împotriva răului în “Dracula, mortul viu”. Pornind de la însemnările lui Bram Stoker, aflate în arhiva familiei, Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker, şi Ian Holt, scriitor şi scenarist, au creat o continuare a romanului-cult “Dracula”, în spiritul intenţiilor literare şi în stilul lui Stoker, părintele lui Dracula şi întemeietorul genului horror. La un an de la apariţia sa în 2009, „Dracula, mortul viu” a fost publicat în peste douăzeci de ţări.
DACRE STOKER, stră-strănepotul de frate al lui Bram Stoker, s-a născut în 1958 la Montreal, în Canada. Studiază la Bishops College School din Quebec, apoi la St. Lawrence University din Canton, New York. Participă, cu echipa de pentatlon a Canadei, la trei campionate mondiale de atletism, devenind apoi antrenor al lotului masculin care a reprezentat Canada la Olimpiada de la Seul, în 1988. În prezent, locuieşte în Aiken, Carolina de Sud, împreună cu soţia şi cei doi copii ai săi.
IAN HOLT, scenarist pasionat de literatura horror şi mai ales de figura definitorie a acesteia, Dracula, a absolvit cursurile de creative writing şi artă dramatică ale Tisch School of the Arts de la New York University. Colaborând cu Raymond McNally şi Radu Florescu, autorii cărţii “In Search of Dracula” (În căutarea lui Dracula, 1972), Ian Holt devine membru al Societăţii Transilvane Dracula şi participă la primul congres Dracula, care a avut loc în 1995 în România. În 1997, la congresul ţinut la Los Angeles pentru a sărbători centenarul romanului lui Bram Stoker, are ideea de a scrie un scenariu care să continue acţiunea din “Dracula”, dar abia în 2002, când îl întâlneşte pe Dacre Stoker, proiectul romanului prinde contur. După ani de documentare şi lucur, cei doi debutează ca romancieri cu “Dracula, mortul viu” (Dracula the Un-Dead, 2009), un succes internaţional, publicat până în prezent în peste douăzeci de ţări.