spot_img

Stagii de practică în instituţii culturale şi ONG-uri pentru studenţii de la facultăţile de comunicare

Programul Comunicatori pentru Societatea Civilă” lansează cel de-al doilea stagiu pentru studenţii din facultăţile de comunicare din Bucureşti. Înscrierile în cadrul programului se vor desfăşura în perioada 15 iulie – 15 august 2010. Studenţii selectaţi vor participa ulterior la un training, urmând să înceapă stagiul de comunicator în cadrul organizaţiilor non-profit şi instituţiilor culturale pe o perioadă de 3 luni.

“Comunicatori pentru Societatea Civilă” este cel mai nou program iniţiat sub umbrela Galei Societăţii Civile, fiind desfăşurat în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional. Programul răspunde concret nevoii de promovare a sectorului non-profit şi a instituţiilor culturale. Prin intermediul acestuia o serie de studenţi din cadrul facultăţilor de comunicare sunt formaţi pentru a suplini lipsa personalului specializat în relaţii publice din organizaţiile non-profit şi pentru a oferi suport personalului specializat din cadrul instituţiilor culturale.
Pentru a se înscrie în cadrul programului studenţii trebuie să completeze formularul care poate fi accesat de pe blogul www.comunicatorii.ro. Acesta cuprinde întrebări specifice în funcţie de opţiunea fiecăruia pentru stagiul de practică (instituţie culturală/ organizaţie non-profit), realizându-se apoi un shortlist de câte trei studenţi pentru fiecare instituţie şi organizaţie în funcţie de răspunsuri. Viitorii tutori din cadrul instituţiilor şi ONG-uri aleg viitorii comunicatoricare vor promova activităţile şi iniţiativele acestor instituţii şi organizaţii într-un mod profesionist timp de trei luni de zile pe perioada stagiului de practică, având la dispoziţie blog-ul www.comunicatorii.ro. După procesul de selecţie, studenţii vor participa la un training intensiv oferit de specialişti ai agenţiei de relaţii publice “BORTUN●OLTEANU”, parte a grupului de comunicare „Millenium Communications”, tot aceştia fiind cei care vor ajuta şi îndruma tinerii comunicatori pe parcursul întregului stagiu de practică, prin intermediul unor întâlniri de status.

În cadrul programului se pot înscrie studenţi din anul II sau III de la facultăţile de comunicare şi/ relaţii publice şi masteranzi din acelaşi domeniu din Bucureşti.
Studenţii pot opta pentru a face stagiul de practică în următoarele instituţii culturale: Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional „George Enescu”, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Şuţu, Muzeul de Artă „Vasile Grigore – pictor şi colecţionar”, Teatrul Naţional Bucureşti,

Opera Naţională Bucureşti, Filarmonica „George Enescu” – Ateneul Român, Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”.
Sau în cadrul organizaţiilor non-profit, neguvernamentale: Fundaţia Calea Victoriei, Asociaţia Charity Gift, ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă, Asociaţia Chance for Life, Asociaţia Alternativă 2003, Societatea Cultural Artistică de Tineret CONCRET, Asociaţia „Bucureştiul meu drag” şi Fundaţia „Ileana Mustatză”.

Perioada de înscrieri se va încheia în data de 15 august 2010, urmând ca selecţia studenţilor şi trainingul intensiv de pregătire să aibă loc în perioada 1 septembrie – 8 octombrie 2010. Stagiul de practică se va desfăşura între 15 octombrie 2010 şi 15 ianuarie 2011.
În anul 2009 s-a desfăşurat primul stagiu al programului, acesta fiind un real succes, o parte din „comunicatori” fiind angajaţi în cadrul instituţiilor şi a ONG-urilor. Pe perioada stagiului de practică, tinerii „comunicatori” au promovat online activităţile instituţiei sau organizaţiei prin intermediul blogului dedicat, au participat sau realizat proiecte de comunicare internă, campanii de media relations şi conferinţe de presă, au organizat expoziţii şi evenimente, materiale de comunicare internă, au organizat “Zilele porţilor deschise” pentru vizitarea instituţiilor, s-au implicat voluntar în proiectele şi activităţile organizaţiei pentru continuarea acestora, au coordonat voluntarii instituţiilor şi organizaţiilor, au contribuit la strângerea informaţiilor pentru studii şi cercetări sociologice, implicându-se şi în campaniile de comunicare online şi rebranding a organizaţiilor non-profit.

“Comunicatori pentru Societatea Civilă” este un program desfăşurat sub umbrela Galei Societăţii Civile, implementat în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, fiind susţinut de BlogWay.  Mai multe detalii despre program puteţi afla accesând www.comunicatorii.ro.

Gala Societăţii Civile este un proiect “Millenium Communications”, ce promovează şi premiază activitatea sectorului non-profit. În prezent, sub umbrela Galei Societăţii Civile, alături de programul „Comunicatori pentru Societatea Civilă”, se desfăşoară competiţia anuală a Galei Societăţii Civile,  Bursa de voluntariat şi Adopta un ONG – cu scopul de a promova şi a sprijini iniţiativele sectorului asociativ pe parcursul întregului an. Mai multe detalii pe www.galasocietatiicivile.ro

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508