spot_img

Scriitoarea Angela Furtună a ieşit temporar din greva foamei

Miercuri, 28 iulie 2010, ora 13:00, scriitoarea Angela Furtună, membră de onoare a Asociaţiei 21 Decembrie 1989, a ieşit temporar din greva foamei, după ce Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, dl. Gheorghe Flutur, a recunoscut că a avut loc o eroare de evaluare care a condus la regretabila desfiinţare a Compartimentului de Marketing Cultural din cadrul Bibliotecii Bucovinei şi implicit  a restructurării  postului doamnei Furtună. Oficialul sucevean a declarat  că “doreşte să soluţioneze cazul şi că stă în puterea Consiliului Judeţean (C.J.) şi a Bibliotecii Bucovinei ca, la următoarea şedinţă a C.J. ce va avea loc la începutul lunii august, şi în conformitate cu legea 330/2009, să-i fie refăcute d-nei Furtună toate drepturile”. De asemenea, prin intermediul consilierului său dl. Neculai Barbă, Preşedintele Flutur a transmis către presă, în data de 28 iulie în jurul orei 12.30, că “C.J. îşi asumă respectarea înţelegerilor, a termenului stabilit (prima şedinţă a C.J. din luna august) şi asigurarea legalităţii refacerii drepturilor d-nei Furtună.”
Prezentăm fragmentar comunicatul trimis de scriitoarea Angela Furtună, prin care îşi motivează întreruperea protestului Greva Foamei, iniţiat în data de 26 iulie 2010:

“Motivul întreruperii temporare a Protestului:

am constatat faptul că negocierile mele cu Președintele Consiliului Județean Suceava, dl. Gheorghe Flutur, au condus la un stadiu maxim de satisfacere a revendicărilor mele pentru această etapă a dialogului. Domnia sa a recunoscut cu diplomație că anterior datei de 20 iulie a avut loc o eroare de evaluare a necesităților Bibliotecii Bucovinei de care nu avusese știință, și care a condus la regretabila desființare a Compartimentului de Marketing Cultural și implicit a postului meu, dar că dorește să soluționeze acest caz și că stă în puterea Consiliului Județean și a Bibliotecii Bucovinei ca, la următoarea Ședință Publică a C.J. ce va avea loc la începutul lunii august, și în conformitate cu Legea 330 din 2009, să-mi fie refăcute toate drepturile suspendate. De asemenea, prin intermediul consilierului său dl. Neculai Barbă, Președintele Flutur a transmis astăzi, 28 iulie în jurul orei 12.30 către presă declarația că prin domnia sa instituția Consiliului Județean își asumă respectarea înțelegerilor scrise dintre noi, a termenelor stabilite de noi prin negocieri (viitoarea ședință a C.J. din luna august) și asigurarea legalității refacerii dreptului meu pe durata nedeterminată avută anterior datei de 20 iulie.

Pașii realizați ai negocierii cu dl. Președinte Gheorghe Flutur:

Urmare a începerii, în data de 27 iulie, ora 11, a negocierilor mele cu conducerea Consiliului Județean Suceava reprezentată personal prin domnul Gheorghe Flutur, care a răspuns astfel cu bunăvoință solicitărilor mele legitime de anulare a efectelor Hotărârii Consiliului Județean Suceava din 20 iulie a.c. (adică 1. desființarea nejustificată a compartimentului Marketing Cultural și 2. desființarea postului deținut de mine ca titular în acel compartiment), a fost demarată din dispoziția dlui Flutur, de către directorul Gabriel Cărăbuș, procedura legală de refacere a compartimentului și de reînființare a postului meu. În acest sens, au fost formulate deja de către Biblioteca Bucovinei, după reunirea Consiliului de Administrație din 27 iulie, cererile legale către Consiliul Județean Suceava, Serviciul evidenţa funcţiei publice, salarizare şi resurse uman(***** Astfel:

în după amiaza zilei de 27 iulie 2010, dl. Cărăbuş a emis, după analiza respectivă, o Cerere oficială către Consiliul Judeţean Suceava, către Serviciul evidenţa funcţiei publice, salarizare şi resurse umane, cerere dotată cu Nr. 593 din 27.07.2010, prin care propune „următoarele modificări faţă de numărul de personal, organigrama şi statul de funcţii anterioare:

–        Creşterea numărului de personal al instituţiei cu un număr de 1 post (de la 53 la 54 de posturi), respectiv reînfiinţarea Compartimentului Marketing  cultural şi informare comunitară, având componenţă de 1 post de Bibliotecar S gr. 1A”. Cererea este semnată de directorul Bibliotecii dl. Gabriel Cărăbuş şi Director. Adj. Economic, Ec. Aura Ionescu.

Cererea conţine şi o Anexă la adresa nr. 593 din 27.07.2010, înaintată tot către Consiliul Judeţean Suceava, Serviciul evidenţa funcţiei publice, salarizare şi resurse umane, prin care directorul Cărăbuş specifică faptul: „în urma solicitării doamnei Angela Furtună de a se reanaliza situaţia activităţilor specifice curente din cadrul Bibliotecii Bucovinei, respectiv a structurii organizatorice a instituţiei, vă rugăm să aprobaţi reînfiinţarea Compartimentului Marketing cultural şi informare comunitară, având în componenţă un post de Bibliotecar S gr. IA (titular: Angela Furtună)”.

Cum situația abuziv creată relevă faptul că în prezent activitatea mea legală la Biblioteca Bucovinei ar urma să expire la 1 august, Directorul Gabriel Cărăbuș mi-a oferit, pentru menținerea continuității și pe durata începând cu 1 august și până la intrarea în vigoare a efectelor legale ale Hotărârii, de refacere a postului și compartimentului meu, (ce va fi adoptată în Ședința Consiliului Județean Suceava din luna august 2010, conform promisiunii domnului Gheorghe Flutur), un post temporar vacant de Bibliograf S gr. IA în cadrul Bibliotecii Bucovinei.

Astăzi, 28 iulie, în jurul orei 12.30, la sediul Consiliului Județean, a avut loc întâlnirea presei cu mine, cu directorul Gabriel Cărăbuș și cu reprezentantul la cel mai înalt nivel al C.J., domnul Neculai Barbă, consilierul domnului Gheorghe Flutur. Domnul Neculai Barbă a făcut cunoscut presei că procedurile de refacere a drepturilor mele legale au demarat  și vor fi aprobate la viitoarea ședință publică a C.J., dar și că domnul Președinte Gheorghe Flutur a transmis personal asigurarea că va urmări respectarea tuturor angajamentelor. La rândul său, și domnul Cărăbuș și-a asumat public respectarea angajamentului de refacere a situației la termenul promis și de reintrare în normalitate, prin reînființarea la următoarea ședință a C.J. a Compartimentului de Marketing Cultural și informare comunitară și a postului meu.

Având în vedere atingerea acestui stadiu bun al negocierilor cu domnul Gheorghe Flutur, am decis suspendarea temporară a Protestului meu prin Greva Foamei, așteptând ședința din august a Consiliului Județean și promisa reînființare a compartimentului și a postului meu, desființate pe 20 iulie în mod abuziv. Dacă, însă, cererile mele și negocierile cu domnul Flutur nu își vor găsi realizarea la ședința CJ din august, declar că voi relua Greva Foamei pe termen nelimitat, până la refacerea drepturilor mele suspendate pe 20 iulie în mod pe care îl consider imoral, nelegitim, abuziv și ilegal.”

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508