Printre cele mai noi apariţii editoriale, Curtea Veche Publishing propune cititorilor un nou volum semnat de Gheorghe Schwartz, “Cei o sută. Secretul Florenţa”, apărut în colecţia “Un Roman”.
În timp ce se scrie, prevăzătoare, istoria îşi şterge urmele, dar niciodată atât de mult încât să-l împiedice pe umilul, fantasmagoricul detectiv Scrib să scoată la lumină – în noul volum din ciclul “CEI O SUTĂ” –, “Secretul Florenţa”.
Cititorii vor putea pătrunde, prin intermediul acestui volum, în Palatul Bosci, una dintre cele mai enigmatice construcţii din Renaştere, cu personaje de legendă intrate în cronici, dar şi „într-o lume în care scenariile sumbre din cuvântările apocaliptice ale călugărilor se adevereau în mai fiecare zi prin nenorocirile aduse de ciumă, de mercenarii scăpaţi din lesă, de ambiţiile devoratoare ale unor conducători vremelnici ori de răul ce nici măcar nu poate fi numit“.
Ieşit din „trena fumegândă“ a Palatului Bosci, “Secretul Florenţa” se constituie într-un nou giuvaier textual prins în diadema biografiilor “CELOR O SUTĂ”.
Din ciclul “CEI O SUTĂ” au apărut: “ANABASIS”, Editura Facla, Timişoara, 1988; “ECCE HOMO”, Editura Cartea Românească, Bucureşti, 1993; “OUL DE AUR”, Editura Alfa, Bucureşti, 1998; “MÂNA ALBĂ”, Editura Alfa, Bucureşti, 2000; “VARA RECE”, Uniunea Scriitorilor, Redacţia Publicaţiilor pentru străinătate „România“, Bucureşti, 2004; “AXA LUMII”, Editura Polirom, Bucureşti, 2005; “CULOARUL TEMPLIER”, Curtea Veche Publishing, Bucureşti, 2008.
GHEORGHE SCHWARTZ s-a născut la 16 septembrie 1945, la Lugoj. Absolvent, în 1968, al Facultăţii de Istorie şi Filozofie a Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj. Doctor în filozofie.
Membru al Uniunii Scriitorilor din România, din 1976. Din 1990, membru în Consiliul de Conducere al Uniunii Scriitorilor. A publicat 29 de cărţi şi a obţinut 18 premii şi distincţii literare, printre care Premiul pentru proză al Uniunii Scriitorilor şi Premiul pentru Excelenţă al Uniunii Scriitorilor. I s-a conferit Ordinul Meritul Cultural în rang de Comandor. Din 1985, lucrează la ciclul romanesc CEI O SUTĂ, ambiţionând una dintre cele mai ample construcţii din literatura română. Şi nu numai.