Astăzi, 13 aprilie 2010, ora 17:00, în Sala Oglinzilor a Casei Monteoru-Catargi (sediul Uniunii Scriitorilor din România) de pe Calea Victoriei nr.115, Bucureşti are loc recitalul inedit al poetei Lucia Negoiţă.
Lucia Negoiţă va citi în premieră din volumul “Dincolo de Barbaria”, în pregătire la Editura Brumar, redactor de carte: Robert Şerban.
Lectura publică a poetei Lucia Negoiţă este a cincea întâlnire din cadrul programului POEZIE LA PRIMA VEDERE organizat de Asociaţia Scriitorilor Bucureşti – Secţia Poezie. Au citit până acum texte în primă audiţie poeţii Ioan Zubaşcu, Bogdan O. Popescu, Paul Vinicius, Cornelia Maria Savu şi Riri Sylvia Manor.
Moderatorul întâlnirii: Dan Mircea Cipariu, preşedintele secţiei Poezie – Asociaţia Scriitorilor Bucureşti.
Parteneri media: www.agentiadecarte.ro , revista CULTURA şi www.tamada.ro .
“Sunt convins că noua carte a Luciei Negoiţă, “Dincolo de Barbaria”, va fi un eveniment editorial care va da samă de talentul poetic al unei autoare ce s-a luptat ani de zile pentru cultură şi literatură de valoare la televiziunea publică “, a declarat Dan Mircea Cipariu, coordonatorul proiectului POEZIE LA PRIMA VEDERE.
Lucia Negoiţă a debutat editorial, în 1973, la Editura Albatros, cu „Poeme” (redactor de carte: Nicolae Ioana; carte nominalizată la Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor din România). După debut, au urmat: „Roza şi închipuirea”, 1976, Editura Eminescu (redactor de carte: Elis Buşneag), „Duminică spre Luni”, 1980, Editura Eminescu, „Cazemata de rouă”, 1983, Editura Cartea Românească (redactor de carte: Florin Mugur), „Scena de conversaţie”, 1986, Editura Eminescu, „Turnul Cailor Albaştri”, 1987, Editura Albatros (redactor de carte: Florentin Popescu) „Gara de Est”, 2003, Editura Cartea Românească (redactor de carte: Mădălina Ghiu; carte nominalizată la Premiul Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti). A mai semnat, în 1976, la Editura Casa Radio, volumul de publicistică radiofonică – „Revista Literară Radio”. Prezentă în antologia „Romanian Poets”, realizată de poeta Liliana Ursu, în 1983, în cartea „Censorship in Romania”, 1996, Oxford University Press, realizată de Lidia Vianu. Traduce în reviste din Grecia, Slovacia, Siria. În 2002, a fost distinsă de USR cu Premiul de Excelenţă în Jurnalism cultural. În anul 2002, a fost distinsă cu Premiul Senatului APTR.