spot_img

CaféKultour, a V-a ediţie, aduce cultura la Iaşi

În perioada 9 aprilie-30 aprilie 2010, la Iaşi, se va derula proiectul CaféKultour, unde publicul va lua parte la evenimente diversificate din punct de vedere cultural, de la concerte, proiecţii de filme, lecturi, dezbateri, expoziţii.


Cunoscut din anii trecuţi sub denumirea de „săptamâna cafenelelor”, CaféKultour este un proiect care s-a născut din dorinţa de a valoriza spaţiile neconvenţionale ieşene şi de a aduce cultura mai aproape de publicul său.
An de an, CaféKultour s-a extins datorită partenerilor care au dorit să se asocieze la una dintre cele mai populare şi mai spectaculoase manifestări ale primăverii. Rezultatul este unul remarcabil: localurile ieşene – destinate socializării şi petrecerii timpului liber – se vor îmbogăţi cu elemente culturale, artistice şi de reflecţie aparţinând unor culturi diverse: franceza, germana, austriaca, spaniola, italiana, portugheza, greaca, araba, româna.
Timp de 3 săptămâni, 10 cluburi şi cafenele din Iasi se vor transforma în locuri de manifestare a culturii locale şi internaţionale. Anul acesta, CaféKultour se va bucura de prezenţa unor artişti de cea mai bună calitate, din Franţa („Siam”, „Chameau”), Germania („Andi Maile’s Souljazz Project”) şi România („Nu & Apa Neagră”) şi de o bogăţie de genuri artistice: muzică (jazz, world music, psychedelic/experimental/folk, glam-rock), teatru, fotografie, film, literatură, etc.
A cincea ediţie CaféKultour este rodul unui parteneriat între centrele cultura le cu sediul la Iaşi, lectoratele străine de la Universitatea „Al. I. Cuza”, asociaţiile şi instituţiile de cultură din Iaşi. Proiectul se bucură de susţinerea partenerilor privaţi şi a Primăriei Iaşi.
Programul detaliat CaféKultour 2010:

9-24 aprilie
Expoziţie de fotografie: „Poveşti din Himalaya” de Mihai Moiceanu
Spaţiul expoziţional Moldova Mall (parter)
Vernisaj: 9 aprilie, 18.00

Sâmbătă 10 aprilie, ora 20.00
TANGO, serată de tangouri recitate, cântate şi dansate
Art Café

Luni, 12 aprilie, ora 20.00
Concert : NU&APA NEAGRĂ
Improvizaţie etno-psihedelică
Baia Turcească

13-24 aprilie
FUGIND PRIN PEISAJ PE TIMP DE FURTUNĂ
Expoziţie de fotografie şi proiecţie video. de Saşa-Liviu Stoianovici
Vernisaj : marţi 13 aprilie, ora 18.00

Miercuri, 14 aprilie, ora 18.00
CINEDECOUVERTE / CINEDESCOPERIREA
Proiecţie de film : Je vais bine ne t’en fait pas, de Philippe Lioret
Jive Café

Joi, 15 aprilie, ora 19.00
CALATORIE CU EROS ŞI IRIS
Seară de poezie, muzică şi film de dragoste
Theatro

Vineri, 16 aprilie, ora 18.00
NIRGENDWO IN AFRICA / NICĂIERI ÎN AFRICA
Proiecţie de film german
Glam Café

Sâmbătă, 17 aprilie, ora 21.00
CĂLĂTORIE ÎN TIMP ŞI SPATIU
Seară studenţească România-Franţa
Glam Café

Duminică, 18 aprilie, ora 10.00
REPERE ARABE
Expoziţie de tablouri şi fotografii, proiecţie de imagini (vernisaj)
La Corniche, Iulius Mall

Luni, 19 aprilie, ora 18.00
KEBAB CONNECTION
Seară de film german
Glam Café

Miercuri, 21 aprilie, ora 18.00
Lecturi încrucişate / Lectures croisées
Delphine de Vigan
Jive Café

Joi, 22 aprilie, ora 20.00
SIAM
Concert Glam-Rock
Club RS

23 aprilie-14 mai
Lieux en devenir/ Locuri în devenire
Expoziţie de fotografie a grupului « GradeZero »
Vernisaj : vineri, 23 aprilie, ora 18.00
Centrul Cultural Francez

Sâmbătă, 24 aprilie, ora 18.30
FADOS de Carlos Saura
Proiecţie de film
Sage Café

Duminică, 25 aprilie, ora 20.00
SERPIENTE, PUMA, CONDOR – LOS TRES MUNDOS DE LOS INCAS
Expoziţie de fotografii şi prezentare multimedia
Club Brain

Luni, 25 aprilie, ora 18.00
Seara HERTA MULLER
Lecturi şi dezbateri
Glam Café

Marţi, 27 aprilie, ora 20.00
ANDI MAILE’S SOULJAZZ PROJECT
Concert de jazz
Club RS

Miercuri, 28 aprilie, ora 21.00
SEARĂ ALB-NEGRU
Seară studenţească
Best CLUB (ex Cannabis)

Joi, 29 aprilie, ora 20.00
CHAMEAU
Concert chanson française
Dublin Pub

Vineri, 30 aprilie, ora 20.00
Proiecţie de filme germane
Sage Café

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508