Odată cu criza financiară tot mai mulţi scriitori au fost nevoiţi să aştepte peste măsură ca să-şi vadă într-un final cărţile publicate. În această situaţie a fost şi Florin Hălălău, al cărui volum stă să apară de abia anul acesta, cu aproape doi ani întârziere.
“Un prieten îmi spunea că poeţii mari se sinucid, nu oferă asigurări de viaţă, dar eu mă încăpăţânez să cred altceva. Cartea este gata din 2008, nu a apărut ca urmare a crizei care a lovit piaţa editorială, aşa că am mai revenit de atunci asupra ei. Mă aflu în situaţia unui îndrăgostit care îşi aşteaptă iubita (aceasta, în mod evident, întârzie) şi îşi mai aranjează din când în când ţinuta în vitrina de alături. Sunt totuşi optimist că în acest an o voi vedea publicată.”
Florin Hălălău s-a născut la 13 aprilie 1967 în Bucureşti. Absolvent al Facultăţii de Chimie Industrială din Bucureşti. Debut în „Adevărul Literar şi Artistic”, 1993. Prezent cu poezie în antologiile „Virtualia”, Iaşi, 2003, 2005, „Ultima generaţie, primul val”, Editura Muzeul Literaturii Române, 2005, „Iubirea e pe 14 februarie”, Editura Vinea, 2010 şi cu proză în „Proza.ro”, Editura Paralela 45, 2006. Texte publicate în revistele Memoria, Poezia, Scrisul Românesc, Oglinda Literară, Cuvântul, Orizont, Poesis, Stare de Urgenţă, Contrafort şi online pe Agonia, Club Literar, Timpul, Hyperliteratura, ROcultura, Tiuk!, Fabrica De Literatură.
Un debut care a intarziat deja prea mult al unui scriitor cu un ton ironic foarte fin. Felicitari Florin! Abia astept sa vad cartea si sa petrecem la lansarea ei :).
e o problema cu mediul editorial romanesc daca o astfel de „asigurare de viata” e asteptata de atata timp si nu da semne prea clare ca o vom vedea publicata… si nu imi pare deloc o vina a crizei financiare. si daca ar disparea 75% dintre edituri, din cauza crizei sau nu conteaza de ce, si tot am avea destule. sau, in orice caz, suficient de multe incat o astfel de carte sa apara fara probleme.
Îţi mulţumesc, Andreea! Poţi conta pe o invitaţie de onoare.
Daniel, îţi mulţumesc pentru susţinere!
Florine, este dureros cand un autor este lovit de politica sistemelor de piata, este dureros cand o astfel de iubita intarzie, dar stii, mai este o vorba care soune ca astetptarea iubitelor le aduce mai mature si mai frumoase. sigur se va intampla asa si cu volumul tau de poeme. mult succes si multa inspiratie.
Îţi mulţumesc cu întîrziere, Paul!