Cel mai recent roman al Anei Maria Sandu, Omoară-mă, Editura Polirom, colecţia Ego.Proză, de abia a fost lansat pe piaţa editorială.
“În Omoară-mă! am pornit, de fapt, de la o poveste de prietenie între două extreme – o fată tânără şi o femeie în vârstă, fiecare cu spaimele proprii legate de vârstă. Conviețuirea cu micile și marile ei rutine, intimitatea care se creează într-o relaţie în care cele două femei nu sunt nici măcar rude mi s-a părut interesantă.
Omoară-mă! e, într-un fel, despre ficţiunile pe care ţi le faci despre tine, ca apoi să i le livrezi altcuiva. Despre tinereţea eternă şi despre momentul în care îţi dai seama că imaginea pe care o ai despre tine începe să se descompună. Ce faci când te uiţi în oglindă şi nu te mai recunoşti şi intri în panică? În cazul poveştii mele, apare o fată dispusă să preia sentimental ceea ce un corp bătrân nu mai poate multiplica. E un fel transfer de energie care are loc între cele două…”, spune despre romanul său Ana Maria Sandu.
Ana Maria Sandu (scriitoare, jurnalistă) debuta în anul 2003 cu volumul de poezie Din amintirile unui Chelbasan, Editura Paralela 45, pentru care a fost nominalizată la premiile României Literare şi la premiul pentru experiment al ASPRO. În 2006, în colecţia Ego.Proză a Editurii Polirom îi apare romanul Fata din casa vagon, întâmpinat favorabil de critica literară. În prefaţa cărţii, M.Cărtărescu spunea “tot ce pot spera de-acum încolo e ca acest roman crud, ciudat şi atât de original să o impună, în fine, pe Ana Maria Sandu ca pe o scriitoare de primă mână”.