Astăzi, 9 martie 2010, ora 20:00, în Sala Oglinzilor a Casei Monteoru-Catargi (sediul Uniunii Scriitorilor din România) de pe Calea Victoriei nr.115, are loc recitalul inedit al poetului Bogdan O. Popescu din manuscrisul “Un înger de vată de zahăr”, în cadrul programului POEZIE LA PRIMA VEDERE organizat de Asociaţia Scriitorilor Bucureşti – Secţia Poezie.
Volumul „Un înger de vată de zahăr” va apărea în cursul acestui an la editura timişoreană Brumar. Despre poetul născut de Ziua Mondială a Femeii- vor vorbi poeţii Traian T. Coşovei, Florian Iaru şi Eugen Suciu. Moderatorul întâlnirii: Dan Mircea Cipariu, preşedintele secţiei Poezie – Asociaţia Scriitorilor Bucureşti. Parteneri media: www.agentiadecarte.ro , revista CULTURA şi www.tamada.ro .
„Va fi o seară autentică de poezie, o poezie a existenţei care trece din sălile de gardă ale spitalelor în sălile de aşteptare ale memoriei şi ale sufletului. Bogdan O. Popescu, cel care a obţinut, printre multele altele, summa cum laudae la Institutul Karolinska din Stockholm, institutul care acordă anual Premiul Nobel pentru Medicină, pentru o teză despre Moartea celulară (apoptoza) în ţesutul nervos expus agresiunii, este vicepreşedintele secţiei de Poezie la Asociaţia Scriitorilor Bucureşti şi purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Universitar din Bucureşti. Deşi viaţa lui se împarte între două lumi, cea a spitalelor şi cea a literaturii, poezie sa e unicat şi de o forţă lirică de netemperat„, a declarat Dan Mircea Cipariu, coordonatorul proiectului POEZIE LA PRIMA VEDERE.
Bogdan O. Popescu s-a născut la 8 martie 1971 în Bucureşti. Este doctor în ştiinţe medicale (Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, Institutul Karolinska, Stockholm, Suedia), şef de lucrări prin concurs- Catedra de Neurologie S.U.U.B., Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti, purtător de cuvânt al Spitalului Municipal Universitar din Bucureşti. Din 1997 lucrează ca medic în Clinica de Neurologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. A debutat în presa literară în 1987, în Suplimentul Literar-Artistic al Scânteii Tineretului (SLAST) şi a publicat după aceea în numeroase reviste literare. Cărţi publicate: „La revedere, prinţesă”, editura Vinea, 1995, carte distinsă cu Marele Premiu „Ion Vinea” pentru debut literar, „Marfă” (antologie colectivă, împreună cu Dan Mircea Cipariu, Florin Dumitrescu, Sorin Gherguţ şi Dan Pleşa), editura Salut, 1996, „Poemul de gardă”, editura Celsius, 1999, „Pisica neagră, pisica moartă” (împreună cu Traian T. Coşovei), editura Crater, 2001, „Leul de după extravaganţe”, editura Cartea Românească, 2002, „Maşinăria de uitare”, editura Naţional, 2004, „Poeme în loc de tutun”, editura Brumar, 2007. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 2002.