Astăzi, 25 martie 2010, ora 15:00, în Amfiteatrul 101 al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Andreea Marin Bănică îşi va lansa cartea “Preţuieşte Viaţa”, Editura Tritonic, primul volum din seria „Albumele Andreei”.
Gazdele care vor vorbi înaintea autoarei sunt: conf. univ. dr. Dacian Dragoş, prodecan al facultăţii Babeş-Bolyai; prof. univ. dr. Ilie Rad, cancelarul facultăţii Babeş-Bolyai; Bogdan Hrib, directorul Editurii Tritonic.
Albumul este gândit ca un volum inspiraţional, “un dar de înţelepciune şi experienţe, sfaturi, interviuri, idei benefice pentru ca tu să simţi că viaţa merită trăită”. Profitul obţinut din vânzarea acestuia va fi donat cauzei umanitare a mamelor care suferă de cancer.
Articolele sunt scrise de autorul principal, Andreea Marin Banica, dar şi de invitaţii săi – personalităţi şi specialişti (din medicină, sport, nutriţie, psihologie, design, fotografie, cosmetică, educaţie, drepturile femeilor, media, mediul de afaceri, ONG etc.). Veţi putea citi poveştile unor figuri feminine legendare (Coco Chanel, Audrey Hepburn, Margaret Thacher, Karen Blixen, Marie Curie, Ingrid Bergman, Irene Papas, Ana Aslan, Regina Maria a Romaniei, Maria Rosetti, Carmen Sylva, Simone Veil), puse faţă în faţă cu interviuri ale femeilor remarcabile din domenii diverse, întâlnite de Andreea Marin Bănică în colţuri diferite de lume. Femei legendare, care au lăsat ceva solid în urmă, şi figuri contemporane, care se dovedesc astăzi a fi cu un pas înaintea vremurilor, inovative, capabile de schimbări majore în societate.
Albumul este un hardcover cu format de 24 x 28 cm, are 256 pagini în policromie şi fotografii realizate în principal cu sprijinul fotografului profesionist, Marius Baragan, dar şi cu sprijinul altor fotografi şi al publicaţiilor de top din România sau din arhivele personale ale autorului şi ale personalităţilor invitate să scrie în acest proiect umanitar. El este distribuit prin reţelele Diverta, Humanitas şi Cărtureşti, Centrul de Librării Bucureşti, în 60 de librării şi reţele locale independente, Hypermarketuri: Carrefour, Cora, Metro, Real, în Republica Moldova, dar deja comenzile on-line pe site-ul dedicat, www.pretuiesteviata.ro, arată că albumul a fost comandat din ţări precum Germania, Spania, Israel, Canada, Franţa, Statele Unite, Republica Moldova, Marea Britanie, Italia etc.
Volumul “Preţuieste Viaţa” este o lucrare prezentată în condiţii grafice şi de conţinut excelente, care vorbeşte despre echilibru şi despre cum poţi să trăieşti cea mai frumoasă viaţă pentru tine cu ceea ce ai, o carte de ţinut pe noptieră, la care să simţi nevoia să te întorci din când în când, pentru a regăsi optimismul şi informaţiile utile de care ai nevoie în diferite momente ale vieţii. Volumul are şi un DVD cadou: documentarul “Kilimanjaro 2001”, realizat de Andreea Marin Bănică şi Călin Vrabie (Andreea a fost prima jurnalistă din România care a urcat pe Acoperişul Africii, Vârful Uhuru Peak din Kilimanjaro; expediţia, realizată dupa normele internaţionale de lucru la categoria documentar TV, arată aventura urcuşului timp de o săptămână pe munte şi e urmată de prezentarea Kenyei şi Tanzaniei, având-o ca ghid cu rucsacul în spinare pe Andreea, care descoperă estul Africii cu bani puţini în buzunar, având şansa de a trăi printre localnici şi de a intervieva oameni interesanţi, veniţi acolo din diverse colţuri de lume).
Andreea Marin Bănică spune despre această carte: “Departe de a fi o încercare de a-mi descoperi veleităţi de scriitor sau de a pretinde ca le ştiu pe toate peste noapte, cartea din mâna ta e bucuria simplă de a-ţi împărtăşi câte ceva din toate cele bune pe care le-am aflat, le-am simţit, le-am trăit pe pielea mea şi m-au adus, alături de lecţiile grele de viaţă, într-un moment de împăcare şi de echilibru. “Preţuieşte viaţa!” nu este cartea mea. Eu sunt doar punctul de pornire. Dar miile de oameni atât de diferiţi ca statut, educaţie, sensibilitate, moştenire culturală, culoare a pielii, oameni de aici sau din colţuri nebănuite de lume, care au trecut prin viaţa mea, pe care i-am ascultat cu luare-aminte şi m-au lăsat în urma lor mai bogată, sunt cu toţii co-autori, alături de oamenii cu har, care mi-au acceptat invitaţia de a scrie, pentru a-ţi face ţie, cititorule, acest dar de înţelepciune şi experienţe, de motivaţii conturate de idei benefice, puncte de inspiraţie, pentru ca tu să simţi că viaţa merită trăită.”