Aşa cum era firesc, AgenţiadeCarte.ro începe să devină treptat un reper pentru scriitorii care îşi doresc să interacţioneze atât cu moderatorii AgenţieideCarte, dar şi cu ceilalţi scriitori şi cititori, precum şi cu o blogosferă de carte extinsă. Scriitorul Corneliu Vasile ne-a trimis câteva informaţii despre următorul său volum, pe care le reproducem aici:
“Dacă în ultima vreme m-am ocupat mai mult de cărţile altor autori, publicând recenzii în reviste pe hârtie şi on-line din ţară şi din străinătate, cred că este timpul să mă ocup şi de cărţile mele, care aşteaptă tiparul. În această primăvară îmi va apărea, la o editură din Bucureşti, cartea de critică literară „Scriitorul vremii, vremea scriitorului”, de fapt o monografie literară despre scrierile unui autor cunoscut (doar) ca poet, care însă a fost, cu un volum mult mai mare de pagini şi cărţi, un publicist şi un traducător. Nu este o lucrare de conjunctură, ci un subiect de care am fost pasionat încă din anii studenţiei,ai pregătirii lucrării de licenţă (1970), apoi ai tezei de doctorat (2005), peste aceste evenimente publicând o cărticică de analiză literară şi numeroase intervenţii în presa culturală, în anii 1993, 1998, 2001, 2002, 2003, 2008, 2010, în Poesis, 13 Plus, Mozaicul, Ramuri, Jurnalul literar, Luceafărul de dimineaţă ş.a. Mai pregătesc o culegere de cronici literare, rod al colaborării cu câteva periodice de prestigiu, precum şi o culegere de versuri în spiritul veacului.Pentru că mă interesează creaţia literară a tinerilor, poate mă voi gândi să scot al doilea volum(antologie)- pe primul l-am scos în anul 1998 la o editură din Craiova – cu versurile celor mai talentaţi elevi din cenaclul pe care îl organizez, dar mai degrabă reflectez la alternativa apariţiei, puţin probabile, a unor fonduri, inexistente pentru cărţile mele literare anterioare.”
Corneliu Vasile s-a născut la 28 iulie 1947 la Dobrosloveni, judeţul Romanaţi (azi în judeţul Olt). A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, cu două licenţe, în limba şi literatura română (1970) şi limba engleză (1978). Doctor în filologie (cum laude) cu teza „Geo Dumitrescu, monografie critică” (2005). Debut absolut – 1970. Semnează în reviste de cultură prestigioase din România (România literară, Familia, Cronica, Mozaicul, Axioma, 13 Plus, Metafora, Tribuna, Meridian, Ramuri, Oglinda literară, Jurnalul literar, Nord literar, Sud,Viaţa românească, Meandre, Revista Bibliotecii Naţionale a României), Franţa (Caiete de Sud-Est), Germania (Revista Agero) şi Canada (Observatorul). Este prezent în dicţionare literare şi antologii publicate în România şi China. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România (2003). Cărţi de poezie: Epigrame şi alte versuri umoristice, 1996; Aproapele departe, 1997; Efemere, 2006; Cărţi de eseuri: Privire din interior, 2000; Roman: Primul tren spre Craiova, 1999; Proză scurtă: O lume minunată, 1999; Cărţi pentru copii: De acasă până-n clasă, 2006; Ediţii alcătuite şi îngrijite: Un colţ de suflet (antologie poetică a elevilor), 1998; Editor: Revista „Lumina”, 2006; Alte cărţi: cu caracter pedagogic (teste pentru elevi, studii privind reforma în învăţământ)
As dori sa-i spun ceva dlui Corneliu Vasile. M-ar putea oare contacta la e-mail simonagraziadima@yahoo.com?
Simona-Grazia Dima