spot_img

A 5-a ediție a Bienalei Europene Internaționale de Carte Obiect

Joi, 3 septembrie 2020, între orele 17:00 și 18:30,  Sala de expoziții de la parterul Castelului Károlyi din municipiul Carei găzduiește vernisajul expoziției ”Carte obiect/carte de artist”. Vernisajul se va desfașura la intrarea principală a Castelului Karolyi, în aer liber. Evenimentul este organizat de Asociația Artiștilor Plastici Profesioniști DFEWA Dresden, Germania cu sprijinul Direcției de Cultură a Municipiului Carei și Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 03 – 12 septembrie 2020.

„Cartea are o lungă istorie si tradiție, însă din începutul secolului XX-lea ea este în curs de dispariție devenind virtuală. Cartea obiect/cartea de artist este o modalitate de creație care permite o maximă libertate de exprimare a artistului prin formelele și metodele extinse, însă prin alegerea tehnicilor și materialelor, care pot fi diverse de la hârtie realizată manual, materiale textile, metal, sticlă sau ceramică. Chiar dacă unii artiști creazăși ediții de exemplare limitate, aceste lucrări rămân „unice”.

Cartea obiect/cartea de artist abordează printre altele o temă fundamentală, aceea a relației dintre text/literatură și pictură/instalație.

 

În cadrul EIBAB  avem ocazia să abordăm verbal, vizual și tactil diverse exemple de cărți obiecte/cărți de artiști, cărți tip acordeon sau leporello, cărți jurnale, mici ediții prețioase, cărți pictate, cărți instalații și cărți remodificate.

La acesta a 5-a ediție EIBAB ( European International Book Art Biennale) au fost selectați peste 110 de artiști din Finlanda, Japonia, Ucraina, Germania, Statele Unite, Marea Britanie, Brazilia, Ungaria, Thailanda, Belgia, Italia, Turcia, Rusia, Irlanda, Canada, Maroco, Myanmar si România.” ( Dorothea Fleiss Ph.D.[i])

**

Expoziție: Carte obiect/carte de artist

Titlu: A 5-a ediție a Bienalei Europene Internaționale de Carte Obiect

EIBAB( European International Book Art Biennale) curator Dorothea Fleiss

Locul: Sala de expoziții de la parterul Castelului Károlyi din municipiul Carei

Vernisajul se va desfașura la intrarea principală a Castelului Karolyi, în aer liber.

 

Data și ora: joi, 3 septembrie 2020, între orele 17:00 și 18:30

Intrare: gratuită

**

Adresa: B-dul 25 Octombrie nr. 1 Castelul Károlyi Carei
Orar:
Luni – Închis
Marți – Duminică 9-17 (ultimul vizitator intră la 16:30)

IMPORTANT! Accesul publicului este gratuit cu respectarea regulilor impuse pentru diminiuarea riscului de contaminare cu virusul COVID-19.

 

 

[i]Dorothea Fleiss este fondatoarea si curator al EIBAB ( European International Book Art Bienale) din 2010 organizand prima editie la Muzeul de Artă Satu-Mare, România assistent Eduard Herczeg[i], in 2012 la Muzeul de Artă Satu-Mare, România (http://eibab.blogspot.com/) asistenţi Kamila Bedanarska şi Zsuzsa Szemak Papp, in 2013 la Muzeul de Artă, Islip,NY, SUA; 2014 Biblioteca de stat din Moscova, co- curator Mikhail Pogarsky; 2015 The GALLERY, Bucureşti, România – co-curator Mirela Trăistaru; 2016 – Goa, India – curator Dorothea Fleiss și Yolanda de Souza, la Galeria de Artă a Academiei Kala, Campal Panjim în timpul festivalului internațional de film IFFI Goa ( http://eibab.blogspot.de/2016/11/the-4th-migrant-eibab-european_70.html) ; 2017 Colecția de Bienalei EIBAB România/ Japonia, Galeria Yume’s Tsuzuki Tokyo Japonia co- curator Yoshiki Takahashi si Mirela Traistaru; ( http://eibab.blogspot.ro/2017/08/east-west-eibab-collection-romanian-and.html) 2018 – co-fondatoare a Bienalei pentru carte bibliofilă și carte de artă (Bienala de Carte Bibliofila și de Carte Obiect), ediția întâia la Muzeul Național de Literaturii, București, România; 2021- colecția EIBAB (European Internațional BookArt Biennale) la cea de-a 14-a ediție a Bienalei Havana, Havana, Cuba

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508