Proiectul „Autorii sunt în sală”, dedicat spectacolelor lectură de la Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova, se reia cu spectacolul „Nici măcar sfârșitul lumii?”, de Andrei Ursu. Piesa cu acelaşi titlu este una dintre piesele premiate aleConcursului Internaţional de Dramaturgie Craiova, „DRAMA 2015” – realizat în parteneriat cu Universitatea din Craiova. Spectacolul „Nici măcar sfârșitul lumii?” este regizat de Vlad Drăgulescu, iar scenografia poartă semnătura Liei Dogaru și va fi prezentat pe 19 aprilie 2017, ora 19.00, la sala „Ion D. Sîrbu”. În distribuția spectacolului lectură sunt actorii Vlad Udrescu, Nicolae Vicol, Bianca Pintea, Valentin Mihali, Geni Macsim, Angel Rababoc, Tudorel Petrescu, Ștefan Cepoi, Petra Zurba.
Andrei Ursu s-a născut la 23 septembrie 1984 la Timișoara. A urmat pe parcusul celor 12 ani de formare educațională – primară, gimnaziu, liceu – aceeași școală – „Liceul Teoretic William Shakespeare” Timișoara, aflată pe strada I. L. Caragiale. A absolvit cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității de Vest Timișoara, secția Engleză-Germană. Și-a dat licența din literatură britanică post-modernă axându-se pe romanele lui John Fowles. Face teatrul într-o formă sau alta de la 17 ani. Scrie de la 18 ani. A debutat la 19 ani cu un fragment de roman, neterminat, în revista „Orizont Latin” din Timișoara (redactor șef, Nina Ceranu). La 23 de ani i se propune să scrie un text pentru cei 6 studenți de anul IV al generației 2006/2007 a Secției Actorie. Scrie textul într-o săptămînă de la întîlnirea cu studenții. E primul text mai serios – „Treziți din somn, priveam la stele”. Textul e jucat ca și spectacol de licență al anului IV. Se joacă și la Arad la Sala Studio a Teatrului Clasic „I. Slavici” Arad. În timpul reprezentației, acoperișul de deasupra scenei se rupe. Ploua. Studenții au continuat spectacolul în ploaie. „Treziți din somn, priveam la stele” e jucat în 2007 la Arad, la Iași în cadrul primei ediții al festivalului internațional de teatru studențesc ContemporanIS și mai o dată la Timișoara în cadrul StudenFest.
La 25 de ani, în 2009, Andrei a scris un text în două personaje numit „Viață Lights/ Moarte fără filtru”. Proiectul cade, dar textul rămâne, iar Andrei l-a trimis, în ultima zi, la Concursul Național de Dramaturgie. Andrei află, întâmplător, că a câștigat Concursul Național de Dramaturgie pentru 2009/2010. Premiul consta în montarea spectacolului pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” Timișoara. Textul este selectat pe lista scurtă în cadrul Irish Embassy Award din 2010. În 2012 ajunge pe lista scurtă al concursului intenațional Talking About Borders.
Autorii sunt în sală este un proiect menit să încurajeze dramaturgia contemporană românească, din dorința de a sensibiliza regizorii aflați în căutare de texte valoroase, precum și de a atrage publicul către creația dramatică autohtonă. Proiectul este destinat prezentării unor texte din dramaturgia originală românească a ultimilor ani. Până în prezent la Teatrul Național Marin Sorescu au fost puse în scenă spectacole din dramaturgia unor autori precum Cornel Mihai Ungureanu, Daniel Bănulescu, Valentin Nicolau, Cornel Udrea, Gheorghe Truță, Mircea M. Ionescu, Sergiu Vâlcu, Bogdan Cristian Drăgan.
*detalii și informații pe http://tncms.ro/
Agenţia de bilete, telefon: 0251.413.677