Miercuri, 11 ianuarie 2012, ora 16:00, la Librăria Bastilia (Piaţa Romană nr. 5, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului „Commedia dell’Arte” de Mihai Mălaimare. Prezintă: Adrian Mihalache, Ioan Cristescu. De la ora 18.00, va avea loc lansarea volumului „Conversaţia cu Nora Iuga (Interviuri)” de Gabriela Gîrmacea. Prezintă: Nora Iuga, Adina Diniţoiu, Bianca Burţa-Cernat.
Nora Iuga este pseudonimul literar al Eleonorei Almosnino. Este o cunoscută poetă, romancieră, eseistă română şi traducătoare din limba germană. Licenţiată a Facultăţii de Filologie, specializarea Germanistică, Universitatea din Bucureşti (1953). I-a avut ca profesori pe Tudor Vianu şi George Călinescu. Profesoară de limba germană între 1954 şi 1955, lucrează ca bibliograf la Biblioteca Centrală de stat, în perioada 1955-1969. Din 1969 până în1977, a fost redactor la Editura Enciclopedică. Jurnalistă la ziarele de limbă germană “Neuer Weg” şi “Volk und Kultur” (1977-1986). Din 1971 este membră a Uniunii Scriitorilor din România şi membră PEN-Club. Susţine lecturi publice în străinătate şi primeşte numeroase burse de creaţie.
La 79 de ani, Nora Iuga a devenit cel mai vârstnic blogger literar (www.noraiuga.wordpress.com). În 2009 a câştigat cea mai importantă bursă oferită de statul german unui scriitor străin: Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD). De asemenea, i-au fost acordate Premiul ,,Friedrich Gundolf” de către Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung, cinci premii ale Uniunii Scriitorilor în anii 1981, 1994, 1998, 2001, 2006 şi numeroase alte premii ale unor oraşe şi reviste din ţară.
A publicat de-a lungul anilor peste 20 de volume de poezie şi proză, a tradus peste 15 volume din literatura germană şi volumele ei au fost traduse în peste 10 limbi străine. Dintre volumele de poezii, menţionăm “Vina nu e a mea”, “Opinii despre durere”, “Inima ca un pumn de boxeur”, “Piaţa cerului”, “Dactilografa de noapte”, “Fetiţa cu o mie de riduri”, romane, printre care “Săpunul lui Leopold Bloom”, “Sexagenara şi tânărul”, “Hai să furăm pepeni”, “Lebăda cu două intrări”, “Berlinul meu e un monolog”, „Blogstory”.
Mihai Mălaimare s-a născut la Botoşani, în 1950. A urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică, la clasa Moni Ghelerter/Zoe Anghel Stanca/ Geta Angheluţă. Ca şef de promoţie, este angajat în 1973 la Teatrul Naţional, pe care îl părăseşte în 1990, deschizând propria companie de teatru, „Masca”. Îşi susţine doctoratul cu lucrarea „Clovnul, depozitar de teatralitate”; este autorul câtorva volume de specialitate şi beletristică, dintre care amintim: „Maidane cu teatru”, „Demisia”, „Şansa”. Este distins cu Premiul UNITER în 2008, pentru teatru nonverbal. I s-a decernat titlul de Cavaler al Ordinului Serviciul Credincios, de către preşedintele României.