spot_img

Un roman gothic, bântuit de personaje malefice

În curând, la Editura Vremea, în colecţia Roşu şi Negru va apărea cel mai recent roman al scriitorului Oliviu Crâznic, “Şi la sfârşit a mai rămas coşmarul”. Un roman gothic, bazat pe cronici medievale. Iar după spusele autorului, “în Castelul Ultimelor Turnuri, lucrurile merg cu adevărat Rău.

Invitat la nunta unei necunoscute într-un castel bântuit de diavol, nobilul decăzut Arthur de Seragens se trezeşte prins într-o îngrozitoare plasă a nebuniei, trădării şi crimei. În vreme ce oaspeţii mor în jurul lui unul după altul într-un mod misterios, seceraţi de un duşman inuman, Arthur întrezăreşte cu groază cum laţul se strânge în jurul singurei persoane de care i-a păsat vreodată, superba Adrianna de Valois, tânăra fiică a întunecatului şi temutului şef al Poliţiei. Panicat şi confuz, Arthur se vede astfel nevoit să încheie o alianţă fragilă şi controversată cu cei mai puternici dintre supravieţuitori, care au început deja o anchetă în întuneric, împreună – dar suspectându-se unii pe alţii: vicontele de Vincennes, prietenul din copilărie al lui Arthur, versat în intrigile de salon, logician şi vânător iscusit; baronul german Von Walter Călătorul, ale cărui peregrinări prin locuri uitate de lume l-au adus de atâtea ori în faţa unor adevăruri de neîndurat; frumoasa şi imorala Giulianna Sellini, despre care se spune în şoaptă că i-a sedus deodată pe Dumnezeu şi pe Diavol; fostul preot Huguet de Castlenove, acum un spadasin periculos, al cărui drum presărat cu cadavre duce la o amantă misterioasă; ducele de Chalais, puternic şi crud stăpânitor al ţinutului, rafinat, arătos şi incapabil de a-şi stăpâni pornirile violente; şi, mai ales, bărbatul care conduce investigaţia şi de care se tem toţi, căci o singură vorbă a lui poate aduce rugul – Albert de Guy, inchizitorul…

Oliviu Crâznic s-a născut la 1 noiembrie 1978 în Lupeni, jud. Hunedoara. A absolvit Liceul Teoretic Lupeni, Istorie-Ştiinţe Sociale şi Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” – Bucureşti. Este licenţiat în Instituţii de Drept penal şi Instituţii de Drept civil la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, cu lucrarea de diplomă “Criminalistică-Particularităţi tactice privind confruntarea dintre inculpat şi persoana vătămată”, sub coordonarea dl. prof. univ. dr. Emilian Stancu. Absolvent al cursurilor de formare a mediatorilor organizate de Asociaţia „Pro Medierea”. Consilier juridic începând cu 2002 şi membru al Uniunii Colegiilor Consilierilor Juridici din România.

Articole recomandate

21 COMENTARII

  1. Pare super! Cred ca e singura carte gothica aparuta dupa Revolutie in Romania (ma refere la scriitori romani). Felicitari autorului, sigur o cumpar!

  2. Buna treaba. Abia astept… Eu sunt fana Lovecraft si Hawthorne, ar fi interesant sa avem si noi in Romania ceva asemanator. Chiar astept cu interes. Succes lui Ovidiu Craznic!

  3. felicitari pentru initiativa! pare o carte cu intriga foarte incurcata si plina de suspans, cand apare?

  4. …I put all my trust in this novel… it can make a difference for all of us…

    It’s complicated for me to find the appropriate words to describe the effect that this novel had over me…
    but the truth is …i’ m a different person now.
    This is not about superheroes or things like that…. it’s about finding the power inside you… to outlive….to be strong for the sake of someone else…..even if it involves the ultimate sacrifice….
    In this novel…your mental health….or your social position…., or your dignity…, even your innermost thoughts are taken to extremes…. it’s a real fight between good and evil, innocence and vulgarity or between life and death.
    The prize consists in keeping your soul „unharmed”… when temptation is all around you…

  5. Felicitari! E binevenit un suflu nou in romanele de gen.Vin si eu la lansare!

  6. Interesanta prezenteare mi-a starnit curiozitatea , pare o carte buna sigur o voi cumpara. Succes Oliviu Craznic!

  7. F misto prezentarea, zici ca e scenariu de film! Parca si vad genericul! O sa iau cartea, bineinteles. Cred ca e singura carte gotica din Romania, de la Schimnicul lui Voiculescu incoace. Eu una nu am mai auzit de alta. Daca e la fel de buna ca prezentarea, Ovidiu Craznic a dat lovitura! Bafta! We are with you!

  8. Felicitari Oliviu!
    Limita intre misterul supranatural si faptele reale, esenta acestui mister, evaluarea posibilitatii da a intra intr-o asemenea situatie, mereu au starnit interesul uman din secule in sir pana in azi, indiferent de masura individuala de perceptie a fiecarei persoane in parte. Aceasta in combinatie cu o actiune care se desfasoara in mod incrucisat si impletit, implicandu-le de astfel pe toate personajele si aruncandu-l pe cititor dintr-o situatie intr-o alta, creand in acest fel multiple corelatii cu imaginatia acestuia din urma, este secretul reusitei unei carti. ( si al unui scritor de viitor 🙂 ). Asadar, fiind vorba de o carte suna foarte interisant si promitator. Dupa Terry Goodkind („The Sword of Truth”), Terry Pratchett, J.R.R. Tolkien si inca catva autori mai putin cunoscuti nu mi s-a intaplat sa tin in mana vreo carte de calitate de acest gen.

    Astept aparitia cu nerabdare!
    Mult succes!

  9. Asteptam cu interes lansarea de carte! Se pare ca intriga a fost minutios elaborata!
    🙂

  10. Fiind un fan al literaturii gothice, ma bucur foarte mult de aceasta aparitie. Cu siguranta voi cumpara cartea.
    Felicitari autorului!

  11. Felicitari Oliviu!
    Sunt sigur ca o sa reusesti, genul horror are fani numerosi.
    De ce nu si un film in curand, inspirat de carte?

  12. Buna treaba. Castele si gotic? Misto. Daca nu e prea scump, chiar vreau sa il incerc. Astept aparitia.

  13. A aparut cartea!

    O puteti comanda de pe site-ul editurii – http://www.edituravremea.ro/…si-la-sfarsit-a-mai-ramas-cosmarul
    sau o puteti cumpara la Bookfest, direct de la editura Vremea (stand A 5, pavilion 15), cu o reducere de 20%.

    Lansarea cartii va avea loc in cadrul Bookfest, sambata, 12 iunie, ora 15.00, la standul editurii Millenium.

    Va asteptam!

  14. Am citit cu interes cartea .Nu veti regreta daca o veti avea in biblioteca personala alaturi de alte carti excelente!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508